Zagreb International Medical Summit 2017

Zagreb International Medical Summit (ZIMS) je znanstveni kongres u organizaciji udruga European Medical Students Association (EMSA) i Studentske sekcije hrvatskog liječničkog zbora (SSHLZ) na kojem studenti i mladi doktori imaju priliku izlagati svoje znanstvene radove pred znanstvenim odborom koji sačinjavaju profesori i docenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu, te pred participantima koji dolaze iz raznih europskih zemalja, a najbolji od njih će biti objavljen u Liječnickom vjesniku, indeksiranom medicinskom časopisu. S obzirom na dugogodišnju tradiciju, ZIMS kongres je poznat među udrugama studenta drugih hrvatskih fakulteta, te fakulteta Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Portugala, Nizozemske s kojima surađuju i kao partneri.

Kongres se održava u prostorijama Hrvatskog liječničkog zbora u Šubićevoj 9.,a u ostvarivanju ovog kongresa nam uvelike pomažu i Medicinski fakultet u Zagrebu, te Hrvatska gospodarska komora. U sklopu kongresa, uz samo izlaganje radova, sudionici imaju priliku prisustvovati na predavanjima i radionicama koje vode profesori i doktori zagrebačkih bolnica. Za same radionice, potrebno je dosta medicinske opreme, koju i ove godine imamo priliku koristiti zahvaljujući STIV-TRADEu. Osim kvalitetne, STIV- TRADE nam uvijek osigurava i najnoviju tehnologiju.

Ove godine smo radionicu intubacije u hitnim stanjima demonstirali na lutki za intubaciju uz pomoć videolaringoskopa, kakvi se koriste u najboljim bolničkim ustanovama, dok smo kod radionice trauma pregleda, imobilizacije te postupaka naprednog oživljavanja koristili različite vrste imobilizacijskih sredstava, lutke za reanimaciju, te AED uređaj.